Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

NYHEDER

vis:  hele indlæg / kort version

CORONA

Opslået d. 26. januar 2021 kl. 14.45

Grundet corona, har det været meget stillestående med hunde aktiviteter, hundetræningen og udstillinger har været lukket ned.

Men jeg har dog fået importeret en ny hund fra Finland af. Min lille pakkaspeikon Tunturivuokko som betyder Bjerganemone. jeg kalder hende for Halla, som betyder frost.

En lille livlig pige.


Hvalpe....

Pga. corona bliver jeg og andre opdrættere bombaderet med henvendelser fra folk som gerne vil købe hund, jeg lyver ikke når jeg siger at jeg har dagligt min. 4 henvendelser på mail, og 1-2 telefon opringninger. i

Jeg har valgt ikke at tage imod henvendelser, endnu, og skrive folk op, da jeg kan høre fra mine opdræts kollegaer at de får de samme henvendelser som jeg og det giver ingen mening at skrive 10 familier op som er skrevet op hos 5 andre opdrættere som får hvalpe før jeg.

Derfor vil jeg annoncere her på min hjemmeside når jeg tager imod henvendelser, hvilket jeg vil gøre når jeg ved om tæven er drægtig. 

Coronaen gør det også lidt vanskligt i forholds til mine parrings planer, jeg havde planlagt at bruge en hanhund i Sverige til min Aulis Enkeli Cleo's første kuld, men indtil videre er grænserne jo lukkede, så jeg går og overvejer en plan B samtidig med at jeg håber at de åbner grænsen til Sverige, inden hun kommer i løbetid.
Hvalpe

Opslået d. 9. oktober 2020 kl. 13.00

Den 21.09.2020 Fødte Fresca 6 små fine hvalpe. 

4 tæver og 2 hanner.

3 af dem er sorte med aftegninger og de 3 andre er vildtfarvede med aftegninger. Alle hvalpe er afsat.

Fødslen gik godt og hvalpe og mor Fresca har det alle godt.

Tiden flyver afsted og snart er de 3 uger gamle og skal smage rigtig hvalpemad for første gang.


Ja og nu vi er ved det med tiden, så flyver den virkeli, det er ikke fordi der er så meget at berette om, da der ikke afholdes udstillinger, jeg havde glædet mig meget til at skulle vise Ella for en finsk race dommer i Nørager, men den blev aflyst. Nu håber jeg den til december i Vissenbjerg bliver gennemført på en eller anden måde.

. Men vi går til lydighedstræning. Petu der nu er 7½ mdr. har overtaget Frescas lydighedshold, mens hun har barsel, han skal lige lære hvad det er for noget, men han gør det okay.

Bastian er blevet far til to kuld hvalpe i Sverige, et på kennel Black Tracks 7 hvalpe kom der der og et på kennel Lapinpoika's også til 7 hvalpe. 

alle hvalpe i de to kuld er også afsat.


Aulis Enkeli Pianomand er flyttet hjem til Danmark igen, og bor nu kun 10 min fra mig, hvilket jeg er meget glad for så jeg kan følge ham tæt.


Så vi igang igen

Opslået d. 24. august 2020 kl. 13.35

Coronaen, som alle ved satte jo en brat stopper for alt i foråret, den har stadig sin påvirkning i hundeverden, i kraft af at DKK har aflyst ALLE deres udstillinger, og at Spidshundeklubben har måtte aflyse nogle, og lave begrænsninger på dem de har valgt at gennemføre.


Søndag den 23.8 kom vi så småt igang igen med udstillingerne, det var spidshundeklubbens dobbelt udstilling, 2 på en dag.

Med mig havde jeg jo min ny-impoterede dreng fra Finland, Lumikedom Urbaani Legenda - Petu. Han løb sig så fint til at få SL og blive BIR hvalp. på begge udstillingerne.

Aulis Enkeli Syrenprinsesse - Molly, fik sin debut i de officelle klasser, hun er ingen udstillingshund, men hun skal have nogle bedømmelser inden hun skal bruges i avl, hvis alle sundhedstingene vel og mærke er i odren. Molly fik Very good på begge udstillinger, min lille hoppe prinsesse.


Aulis Enkeli Daimi - Disa, fik en Excelent på den ene udstilling og fik en very good på den anden, 


Aulis Enkeli Bastian min egen opdrættede flotte hanhund, fik excelent og CK og blev bedste hanhund med cert og er derfor nu Dansk Champion. Han blev endda også BIM på den første udstilling. På den anden fik han excelent og CK og blev 2. bedste hanhund. 

Jeg er møg stolt af min dreng, han er så god både indvendigt og udvendigt. 


på udstillingen fik vi aller nådigst lov til at få besøg af Bastians søn, lille Aulis Enkeli Falke- Boazu, min udstationerings hund, som skulle se hvad en udstilling er for noget, inden han skal igang med dette. 


Men mens det har været sommer har vi haft tæver i løbetid og Lapinpoikas Fresca er blevet parret med min gamle blide rolige Lapinlumon Culo, de to havde nogle vellykkede parringer og nu er Fresca blevet scannet drægtig, så vi venter hvalpe til september.


Efteråret kommer til at byde på uddannelse for mig, da jeg snart skal igang med hundeholderuddannelsen og har i den forbindelse fået CVR-nummer.

Jeg har meldt mig til lidt forskellige kurser så jeg er up-to date indenfor hundeverden, alt sammen noget jeg ser meget frem til.

Nyt blod.

Opslået d. 4. juni 2020 kl. 15.00

Den 25. maj kom min lill enye hund, Petu endelig hjem til mig. Petu er fra Finland og pga. coronane var det umuligt for mig at komme op og hente ham i påsken som ellers var der det var meningen at han skulle hentes hjem til Dk. 

Petu måtte rejse med kurer fra Vihanti ved Oulu i Finland til danmark, en rejse som måtte gennem Estland, Letland, Lithaun, Polen og Tyskland for at komme til Dk, en rejse som tog mange dage. Men nu er han her og han lever fuldt ud op til mine forventlinger, en dejlig dasse der bare har taget hans nye liv som den største selvfølge, med et fantastisk temperament og en enorm rolighed og åbenhed. Så jeg er meget glad.Jeg er så spændt på hvad Petu vil udvikle sig til og hvilken vej hans og mit liv vil gå sammen. min lille brune basse. :)F-Hvalpene er kommet.

Opslået d. 4. juni 2020 kl. 13.30

Den 1. juni fødte KBHJUV'16-DKUCH Lapinlumon Lapintyttö~Luna 5 fine hvalpe 4 hanner og en tæve.

Hvalpenes far er DKJUCH-KLBJUCH-KLBJUV'19 Aulis Enkeli Bastian.

Alle hvalpene og Luna har det godt. hvalpe hvalpe hvalpe

Opslået d. 27. april 2020 kl. 13.35

Foråret/sommeren 2020 kommer til at stå i hvalpe, hvalpe hvalpe....

For lige som E-kuldet rejser afsted ud til deres nye familier så er Lapinlumon Lapintyttö ~ Luna, blevet scannet drægtig.

Så nu skal vi bare pusse nusse om hende og vente den sidste tid af drægtigheden, til de små hvalpe kommer til verden i starten af juni. 

Jeg glæder mig SÅ megt til dette kuld, min evigt smukke sjove altid glade hoppe bold Luna, men min egen smukke rolige Bastian, to hunde som jeg syntes klær hinanden så godt og begge har typen. :-) Så jeg er meget glad og meget spændt på at se de små om en måneds tid. Hvalpe på vej..

Opslået d. 1. april 2020 kl. 9.15

Så titter foråret frem, selvom tiderne er lidt triste pga. vores situatione i verden med coronaen, men heldigvis må vores hunde godt omgås hinanden og komme tæt på hinanden. I takt med at foråret er kommet så er løbetiderne også kommet hos tæverne.

Vi har nu parret DKUCH-KBHJUV16 Lapinlumon Lapintyttö aka Luna med DKJUCH-KLBJCH-KLBJUV19. Aulis Enkeli.

Det er et drømme match, at kunne parre to af mine egne hunde, også endda to vi syntes er meget fine og i den grad typekorrekte. Så vi glæder os meget til at se hvad de to får lavet sammen.

Jeg har allerede en del skrevet op til dette kuld, derfor tager jeg ikke imod flere henvendelser hertil, men skulle der komme flere hvalpe end hvad jeg har skrevet op, så annoncer jeg det her på siden eller på min Facebook side, eller på købhund.dk. 


De små hvalpe vi pt har med Lapinlunas Ronjatar aka Malou som jeg har lånt ind i mit opdræt, trives og udvikler sig som de skal, de har nu rundet de 4 uger og er i fuld gang med at indtage verden og udforske den. de hvalpe er også alle solgt. 


Jeg planlægger et kuld hvape sener ei år, også med to af mine egne hunde, nemlig Lapinpoika's Fresca og Lapinlumon Culo, jeg glæder mig SÅ meget, for jeg syntes min Culo er ne meget unik og meget mild og meget blød og smuk hund, og jeg tænker han er brugt alt for lidt i avl, trods hans ellers meget meget gode temperament, aldrig har Culo været oppe og slås, aldrig har Culo måtte hævde sig over andre, han er god og rolig og glad som dagen er lang og han har en formidabl flot pels, derfor vil jeg bruge ham nu til Frescas første kuld hvalpe. 


lidt billeder her under af de små 4 ugers hvalpe og af Culo. 3 x øjnlysning uden anmærkninger

Opslået d. 20. marts 2020 kl. 8.15

Mens hvalpene de spiser, sover og vokser, har jeg været afsted md 3 af mine udstationerings hunde til øjnlysning. jeg priotere at øjnene er tjekket for sygdomme inde parring, selvom kravet fra Dkk og SPK er anderledes, med hvor meget man skal øjnlyse. de har bl.a valgt at hvis hunden er blevet øjnlyst da den var 4 år og 2 mdr ´, altså gået ind i dens 5. leveår, så behøves den ikke øjnlyses mere. det vil sige at en avls hund hvis man er idt "snedig" og ligeglad, så kan man nøjes med at øjnlyse den 2 gange i dens liv. 

Min holdning er anderledes, da en ung hund kan gå længe uden at udvikel eventuelle øjnlidelser, som først viser sig sener ei en hunds liv. nogle af disse lidelser kan være arvelige, nogle kan bare være aldersbetinget eller kommet af en skade, men alt dette fortælle øjndyrlægen når han ser ind i hundens øjne, hvad det er om det er af betydning eller ej. Nogle hunde kan have en harmløs ting i øjet, men hvis den hund den parres med også har det, så dobler man det jo og hvalpene kan udvikel det, måske som en arvelig deffekt. Derfor øjnlyser jeg altid så mine øjnlysninger er max 1 år gamle ved en parring og nogle af mine ældre hunde får også tjekket deres øjne selvom de ikke lige står og skal parre, for at se om der er dukket noget op som jeg skal være opmærksom ved hos deres afkom. 


Igår den 19.03 var jeg så afsted med Lapiolumon Culo, Lapinlumon Lapintyttö, begge to hunde som har haft boet hjemme hos mig det meste af deres liv, men af forskellige årsager begge har fået en ny for evigt familie, men det er altid skønt at køre ud og hente mine "gamle" hunde og se at de genkender hinanden og finder en glæde ved at ses og ja vd at ses med mig. Også Aulis Enkeli Bastian var med og blev øjnlyst. 

Alle 3 hunde havde ingen Anmærkninger overhovedet, så de er alle 3 klar til at blive brugt til parringer. :-) 


oveni denne gode ting, så valgte Lapinlumon Lapintyttö (Luna) at starte løbetid, så ny krydser vi fingrer og håber på vellykket parring mellem hende og Bastian inden for den nærmeste fremtid.


I disse Conona-tider.

Opslået d. 15. marts 2020 kl. 7.50

Ja i disse corona tider, hvor vi skal holde os indedøre og passe på os selv og hinanden, var det så at Lapinlunas Ronjatar aka Malou fødte sine hvalpe her. det var en lang fødsel, med en lang opblokning. Men da den endelig kom igang gik det hele heldigvis godt og som det skulle. 

Malou fik 2 hanner og 1 tæve. hannerne kom den 2.marts og bedst som jeg troede det var det og vi havde lagt os til at sove efter ne lang dag, så blev malou urolig hen af morgen den 3.marts. Malou fødte så en fin tæven hvalp den 3. marts. nøj hvor var vi glade. For planen ar nemlig at jeg ville beholde en tæve fra dette kuld som skal udstationeres. og der  kom hun så som rosinen i pølseenden. 

Alle har det godt, hvalpen ede spiser, og vokser og sover som hvalpe skal. her p ådere 12 leve døgn har de alle åbnet deres øjne.

Alle hvalep er afsat. 

Mens vi venter...

Opslået d. 26. februar 2020 kl. 13.35

Mens vi venter p åat Malous hvalpe skal komme til verden er det nærliggende at fortælle lidt her på siden.


Hyrdning er jo en hundetrænings form som jeg holder meget af og har udøvet i en del år. Dette har medført at jeg er blevet valgt ind i Hyrde udvalget i Spidshundeklubben, som er den specialklub som vores race hører under. Jeg har nogle arrangementer i ærmet, men lige nu er den vilde jagt i gang med at finde træningsmuligheder i jylland for at hjælpe andre medlemmer af spidshundeklubben med hyrdene racer kan komme igang med at hyrdetræne, hvis de skulle have lyste. 


Lille Kim Aulis Enkeli Pianomand er som den sidste fra mit seneste kuld, rejst til hans nye hjem i Sverige. Kim samejer jeg med to andre opdrættere i Sverige nemlig Kennel Black Track's og Lapinpoika's Kim vil jeg følge tæt, og samarbejde omkring, og have med på udvalgte udstillinger i DK, samt at hvis alt er som det skal være, så vil han indgå i avlen her.


Både lille Kim og Syrenprinsessen Molly hans søster, har været på deres første udstilling, det gik fint. Det var international udstilling i Fredericia, Lille Kim blev 3. bedste baby han hvalp med SL (Særdeles Lovende). Søster Molly, blev 2. bedste baby tæve hvalp med SL. Så jeg er stolt af min små hvalpe, som tog hele det store postyr som der er i en stor stor hal som Fredericia Messecenter er, fyldt op med hunde over alt. 

Bastian var også med, og fik en fin kritik med Excelent og blev 3.bedst ei åben klasse.


Lille Prinsesse Disa, hun gav den gas på samme udstilling, og hun fik Excelent med CK, blev bedste junior tæve med Junior cert og blev 3. bedste tæve. SÅ nu er Disa Dansk Junior Champion :D


Så vi er klar til årets udstillings sæson .... 


Derudover så har Aulis Enkeli Cleo og Aulis Enkeli Daimi (Disa) været til dyrelægen og fået foretaget de sundhedsundersøgelser der skal til for at kunne gå i avl. Man er altid så nervøs, for om det nu går godt og det må jeg sige der er.


Cleo har fået HD: C AD:0 Øjne UA. PRA fri, Pompes Fri 

Disa har fået HD:A AD:0 Øjne:UA. PRA: Fri Pompes:fri. 

Lapinpoika's Fresca var også med for lige at få fornyet hendes øjnlysning, hun er blevet øjnlyst UA, så hun er også klar til at blive parret ved næste løbetid.


I marts måned vil Lapinlumon Culo, Lapinlumon Lapintyttö (Luna) og Aulis Enkeli Bastian blive øjnlyst.


og mens vi venter, ja, så venter vi faktisk også på at Luna skal komme i løbetid, som jeg forventer hun vil komm ei marts måned, så vil hun blive parret med Bastian.  Men lige nu er det Malou og Bastians små hvalpe vi glæder os til at tage imod. :-)

Rss_feed