Kennel Aulis Enkeli.

Finsk Lapphund / Lapinkoria / Finnish lapphund .

NYHEDER

vis:  hele indlæg / kort version

Så vi igang igen

Opslået d. 24. august 2020 kl. 13.35

Coronaen, som alle ved satte jo en brat stopper for alt i foråret, den har stadig sin påvirkning i hundeverden, i kraft af at DKK har aflyst ALLE deres udstillinger, og at Spidshundeklubben har måtte aflyse nogle, og lave begrænsninger på dem de har valgt at gennemføre.


Søndag den 23.8 kom vi så småt igang igen med udstillingerne, det var spidshundeklubbens dobbelt udstilling, 2 på en dag.

Med mig havde jeg jo min ny-im...

Læs hele indlægget »

Nyt blod.

Opslået d. 4. juni 2020 kl. 15.00

Den 25. maj kom min lill enye hund, Petu endelig hjem til mig. Petu er fra Finland og pga. coronane var det umuligt for mig at komme op og hente ham i påsken som ellers var der det var meningen at han skulle hentes hjem til Dk. 

Petu måtte rejse med kurer fra Vihanti ved Oulu i Finland til danmark, en rejse som måtte gennem Estland, Letland, Lithaun, Polen og Tyskland for at komme til Dk, en rejse som tog mange dage. Men nu er han her og han lever fuldt ud op til min...

Læs hele indlægget »

F-Hvalpene er kommet.

Opslået d. 4. juni 2020 kl. 13.30

Den 1. juni fødte KBHJUV'16-DKUCH Lapinlumon Lapintyttö~Luna 5 fine hvalpe 4 hanner og en tæve.

Hvalpenes far er DKJUCH-KLBJUCH-KLBJUV'19 Aulis Enkeli Bastian.

Alle hvalpene og Luna har det godt. hvalpe hvalpe hvalpe

Opslået d. 27. april 2020 kl. 13.35

Foråret/sommeren 2020 kommer til at stå i hvalpe, hvalpe hvalpe....

For lige som E-kuldet rejser afsted ud til deres nye familier så er Lapinlumon Lapintyttö ~ Luna, blevet scannet drægtig.

Så nu skal vi bare pusse nusse om hende og vente den sidste tid af drægtigheden, til de små hvalpe kommer til verden i starten af juni. 

Jeg glæder mig SÅ megt til dette kuld, min evigt smukke sjove altid glade hoppe bold Luna, m...

Læs hele indlægget »

Hvalpe på vej..

Opslået d. 1. april 2020 kl. 9.15

Så titter foråret frem, selvom tiderne er lidt triste pga. vores situatione i verden med coronaen, men heldigvis må vores hunde godt omgås hinanden og komme tæt på hinanden. I takt med at foråret er kommet så er løbetiderne også kommet hos tæverne.

Vi har nu parret DKUCH-KBHJUV16 Lapinlumon Lapintyttö aka Luna med DKJUCH-KLBJCH-KLBJUV19. Aulis Enkeli.

Det er et drømme match, at kunne parre to af mine egne hunde, ogs&...

Læs hele indlægget »

3 x øjnlysning uden anmærkninger

Opslået d. 20. marts 2020 kl. 8.15

Mens hvalpene de spiser, sover og vokser, har jeg været afsted md 3 af mine udstationerings hunde til øjnlysning. jeg priotere at øjnene er tjekket for sygdomme inde parring, selvom kravet fra Dkk og SPK er anderledes, med hvor meget man skal øjnlyse. de har bl.a valgt at hvis hunden er blevet øjnlyst da den var 4 år og 2 mdr ´, altså gået ind i dens 5. leveår, så behøves den ikke øjnlyses mere. det vil sige at en avls hund hvis...

Læs hele indlægget »

I disse Conona-tider.

Opslået d. 15. marts 2020 kl. 7.50

Ja i disse corona tider, hvor vi skal holde os indedøre og passe på os selv og hinanden, var det så at Lapinlunas Ronjatar aka Malou fødte sine hvalpe her. det var en lang fødsel, med en lang opblokning. Men da den endelig kom igang gik det hele heldigvis godt og som det skulle. 

Malou fik 2 hanner og 1 tæve. hannerne kom den 2.marts og bedst som jeg troede det var det og vi havde lagt os til at sove efter ne lang dag, så blev malou urolig hen af ...

Læs hele indlægget »

Mens vi venter...

Opslået d. 26. februar 2020 kl. 13.35

Mens vi venter p åat Malous hvalpe skal komme til verden er det nærliggende at fortælle lidt her på siden.


Hyrdning er jo en hundetrænings form som jeg holder meget af og har udøvet i en del år. Dette har medført at jeg er blevet valgt ind i Hyrde udvalget i Spidshundeklubben, som er den specialklub som vores race hører under. Jeg har nogle arrangementer i ærmet, men lige nu er den vilde jagt i gang med at finde trænings...

Læs hele indlægget »

Hvalpe på vej..

Opslået d. 22. januar 2020 kl. 2.55

I går fik vi drægtighedsscannet Lapinlunas Ronjatar og hun er drægtig med DKJUCH-KLBJUCH Aulis Enkeli Bastian. Der gik ikke 5 sekunder fra at scanneren var sat på Malous mave til den første lille "bobbel" til syne. Så nu skal vi bare nyde den sidste drægtighedstid og forberede os på fødsel først i marts. 


det bliver SÅ spændende. 

Læs hele indlægget »

Når der sker ting...

Opslået d. 31. december 2019 kl. 16.05

Uha så fik 2019 også en vild afslutning.

Min utrolig gode veninde Heidi som også har finsk lapphund og er opdrætter, kom og gav mig et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til.

Hun ilbød mig at låne hendes ene tæve Lapinlunas Ronjatar ind i min kennel til et kuld hvalpe.

Det tilbud skulle jeg ikke bruge lang tid på at tænke over, så jeg takkede 'Ja tak'.

Malou som tæven kaldes til hverdag, var lige kommet i løbe ti...

Læs hele indlægget »

Rss_feed